Chevalier d'Albran Bordeaux 2020 0,75l
Chevalier d'Albran Bordeaux 2020 0,75l
Jemná směs 3 odrůd Chevalier D´Albran prezentuje autentické víno z oblasti Bordeaux, ve kterém se harmonicky vyvažuje ovocný podíl s aromatickým charakterem daným zráním v sudu. Více
Výrobce: MT VinsKód produktu: 192702 Doprava a platba
Jemná směs 3 odrůd Chevalier D´Albran prezentuje autentické víno z oblasti Bordeaux, ve kterém se harmonicky vyvažuje ovocný podíl s aromatickým charakterem daným zráním v sudu. Více
Výrobce: MT VinsKód produktu: 192702 Doprava a platba
Červené suché víno AOP Bordeaux
Odrůdy: 50% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc
Jemná směs 3 odrůd Chevalier D´Albran prezentuje autentické víno z oblasti Bordeaux, ve kterém se harmonicky vyvažuje ovocný podíl s aromatickým charakterem daným zráním v sudu.
Víno provází hluboká rubínově červená barva a výrazná vůně bohatá na ovoce se špetkou koření. Víno nabízí líbivou šťavnatost, ovocný nádech s náznakem kakaa, pěknou strukturu s krásně zralými a zaoblenými taniny.
Víno se sklízí na vinici velmi starého Chateau založeného v 17. století šlechtickým a známým rodem "de Pontac", předkem současných majitelů. Zámek Peychaud je již 400 let spravován stále stejnou rodinou.
Vlastnictví a historie:
Panství bylo založeno v roce 1630 rodinou „de Pontac“, která byla ve vinařské oblasti Bordeaux známá po více než 400 let. V roce 1533 Jean de Pontac založil panství Ch. Haut-Brion a v Londýně vybudoval slavnou hospodu „Pontac´s Head“. Admirál Charles de Dompierre d´Hornoy, ministr vnitra, se v roce 1860 rozhodl, že se pustí do boje s nemocí rév fyloxéře, a to formou zaplavení vinice vodou. Tento krok nakonec zachránil vinici Peychaud před touto chorobou, která se tenkrát stala pro mnoho vinařů pohromou. Dnes se vinařství věnují pokračovatelé rodiny Slanie a Elisabeth de Pontac.
Vinice a poloha:
Nemovitost se nachází v místě Presqu´ile d´Ambes, mezi řekami Garonne a Dordogne, které nabízí ochranu před nadměrnými teplotami a podporuje postupné dozrávání hroznů.
Sklizeň, vinifikace a zrání:
Vinifikace je tradiční pro region Bordeaux prováděná v různých tancích, a to vždy postupně parcela po parcele. Pomalá a šetrná extrakce přináší do vín kvalitní taniny. Zrání trvá 18 měsíců, částečně v betonových kádích, čímž se zachová ovocná vůně, další část pak ve francouzských dubových sudech pro zjemnění tříslovin.
Odrůda vína | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
---|---|
Barva vína | Červené |
Země původu | Francie |
Oblast | Bordeaux |
Cukernatost vína | Suché |
Obsah alkoholu | 14% |
Objem | 0,75L |
Odrůda vína | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
---|---|
Barva vína | Červené |
Země původu | Francie |
Oblast | Bordeaux |
Cukernatost vína | Suché |
Obsah alkoholu | 14% |
Objem | 0,75L |