- Úvod
- Vína dle druhu
- XPERIENCE Degustační dárkové balení vín z Provence 6 x 0,75l
XPERIENCE Degustační dárkové balení vín z Provence 6 x 0,75l
- Novinka

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Komentáře 0
- XPERIENCE Degustační dárkové balení vín z Provence 6 x 0,75lSkladem 5 ks2 900 Kč2 397 Kč bez DPH
Degustační dárkové balení vín z Provence XPERIENCE
ROSE BONBON
Skvostné Cuvée Rosé Bonbon představuje neočekávané rozměry požitku z pití. 70% hroznů pochází z nejstarších vinic našeho údolí. Révy byly vysázeny již v roce 1914. A přesto se toto víno vyznačuje krásným, lesklým vzhledem a silným aroma i chutí.
Apelace: Cotes de Provence Sainte Victorie
Růžové suché víno
Odrůdové složení: 50% Cinsault, 30% Syrah a 20% Grenache
Metoda vinifikace: Macerace za studena po dobu tří hodin před fermentací. Lisování za podmínek vylučujících kyslík. Fermentace při nízkých teplotách.
Zrání: 6 měsíců na kalech
Senzorika: Víno zahalené do bonbónově růžové barvy s velmi jemnou, ryzí a přímou vůní, která v sobě kombinuje tóny červených bobulí s dotekem minerální půdy. Delikátně příjemné v chuti s lehkým pocitem sladkosti v závěru.
Párování s jídlem: ideálně doprovází pokrmy provensálské kuchyně. Skvělé na přípitek před večeří s přáteli. Vyzkoušejte i k jehněčímu, nebo těstovinám s pestem.
Uchování: Vypijte do dvou let od ročníku, uvedeného na etiketě. Obecně se doporučuje spotřebovat v roce lahvování – ročník 2020 lahvován v roce 2021
Alkohol: 12,5%
LES PETITS DIABLES ROSÉ
Le Petit Diable alias malý ďábel (s odkazem na nejmladšího člena rodiny Paula) nabízí nadstandardní hodnotu vína za vynaložené prostředky. Hrozny pro toto víno jsou pěstované na vinicích, které byly osázeny při založení vinařství v roce 2007. Víno z těchto rév je každým rokem lepší a lepší.
Apelace: Cotes de Provence
Růžové víno suché
Odrůdové složení: 60% Syrah, 20% Cinsault a 20% Grenache
Metoda vinifikace: Studená macerace před fermentací. Lisování za podmínek vylučujících kyslík. Fermentace při nízkých teplotách.
Zrání: 4 měsíce na kalech
Senzorika: Grapefruitově růžová barva s velmi jemnou vůní a delikátní chutí v ústech.
Párování s jídlem: ideální k lehčím pokrmům, salátům, BBQ a provensálské kuchyni. Perfektní jako přípitek před večeří s přáteli.
Uchování: Vypijte do dvou let od ročníku, uvedeného na etiketě. Obecně se doporučuje spotřebovat v roce lahvování – ročník 2020 lahvován v roce 2021
Alkohol: 12,5%
ROSE des BOIS
Apelace: Cotes de Provence
Růžové suché víno
Odrůdové složení: 60% Syrah a 40% Grenache
Metoda vinifikace: Lisování s vyloučením kyslíku. Fermentace při nízkých teplotách.
Zrání: zrálo 9 měsíců v sudech demi-muid s pravidelným promícháváním
Senzorika: Jemná, bohatá a harmonická vůně bílého a žlutého ovoce. V chuti je víno komplexní, vyniká svou svěžestí a minerálností.
Párování s jídlem: po otevření perfektně doprovází gurmánské pokrmy ze středozemní kuchyně.
Teplota servírování: 12 – 14°C
Uchování: spotřebujte do 3 – 5 let od ročníku
Alk. 13,5%
L‘HYDROPATHE
Svým jménem i nádhernou láhví se stává skutečným klenotem mezi víny. L‘Hydropathe je stvrzením vysokého standardu našich vín. Hydropathe je vrcholné provensálské víno.
Apelace: Cotes de Provence Sainte Victorie
Růžové víno suché
Odrůdové složení: 60% Syrah a 40% Grenache
Metoda vinifikace: vyrobeno z hroznů z révy vysazené nejblíže k Mont Sainte-Victorie. Macerace se slupkou při nízkých teplotách po dobu 5 hodin, lisování za podmínek ochrany proti oxidaci, nízkoteplotní fermentace.
Zrání: 6 měsíců na kalech
Senzorika: toto víno provází barva palisandru. Jemná, čistá a harmonická vůně je kombinací tónů červeného ovoce a minerálů z půdy. Kulatost a zaoblenost oslní v chuti, která je příjemné vyvážena a zakončuje jí dlouhotrvající dozvuk.
Párování s jídlem: ideální ke grilovaným bílým i červeným masům, kořeněným pokrmům (Stir fry, paella, kuskus). Skvěle chutná i samotné jako aperitiv. Víno je výtečné ke středozemní kuchyni a orientální kuchyni.
Uchování: spotřebujete do dvou let od ročníku na lahvi. Růžové víno, které je ještě lepší na konci léta při posledních paprscích letního slunce.
Alkohol: 13%
MADE IN PROVENCE CLASSIC
Svěží víno, které se pije samo a zaručeně vás potěší.
Apelace: Cotes de Provence
Růžové víno suché
Odrůdové složení: 60% Cinsault, 20% Syrah a 20% Grenache
Metoda vinifikace: okamžité listování za podmínek vylučujících kyslík. Fermentace při nízkých teplotách.
Zrání: 4 měsíce na kalech
Senzorika: Barva tohoto skvostného vína připomíná světle růžové okvětní lístky růží. Příjemná a intenzivní vůně bílých květin s jemným nádechem malého žlutého ovoce. Toto víno navodí již od prvního doušku delikátní pocit v ústech.
Párování s jídlem: ideální k lehkým jídlům, salátům, grilovaným masům a obecně k provensálské kuchyni. Výtečné na přípitek před večeří s přáteli.
Uchování: Vypijte do dvou let od ročníku, uvedeného na etiketě. Obecně se doporučuje spotřebovat v roce lahvování – ročník 2020 lahvován v roce 2021
Alkohol: 12,5%
MADE IN PROVENCE COLLECTION
Ideální víno, kterým překvapíte své hosty před večeří, nebo během jídla. Navíc láhev vypadá skvěle, když ji necháte stát na stole. Díky třem doporučením od Guide Hachette des Vins ve třech za sebou jdoucích letech budou lidé o tomto cuvée ještě dlouho mluvit.
Apelace: Cotes de Provence
Růžové víno suché
Odrůdové složení: 60% Syrah, 30% Grenache a 10% Rolle
Metoda vinifikace: studená macerace před fermentací. Lisování za podmínek vylučujících kyslík. Fermentace při nízkých teplotách.
Zrání: 4 měsíce na kalech
Senzorika: růžová fuchsiová barva. Silná vůně s převládajícími tóny citrusových plodů a červených bobulí. Velmi jemná chuť se stejnými aromatickými tóny, jako ve vůni. Dlouhý závěr pro přetrvávající potěšující pocit.
Párování s jídlem: ideální k lehkým pokrmům, salátům, BBQ a s provensálské kuchyni. Perfektní jako přípitek před večeří s přáteli.
Uchování: Vypijte do dvou let od ročníku, uvedeného na etiketě. Obecně se doporučuje spotřebovat v roce lahvování – ročník 2020 lahvován v roce 2021
Alkohol: 12,5%