Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Vína dle druhu
  3. Benito Escudero Tinto 0,75L

Benito Escudero Tinto 0,75L

DO Rioja

Červené suché víno Odrůdy 70% Tempranillo, 15% Garnacha, 15% Mazuelo Vinařství a vinice se rozprostírají na jihu oblasti Monte Yerga ve svahovitém t... celý popis
Dostupnost
Skladem 24 ks
Cena bez DPH
140 Kč
169 Kč
ks
Vinařství:Bodegas Escudero
Oblast:DO Rioja
Odrůda:Cuvée
Označení:Suché
Objem:0.75l
Alkohol:13,5%
Země původu:Španělsko
Kompletní specifikace

Červené suché víno

Odrůdy 70% Tempranillo, 15% Garnacha, 15% Mazuelo

Vinařství a vinice se rozprostírají na jihu oblasti Monte Yerga ve svahovitém terénu, kdy stoupání začíná na 450 metrech a pokračuje až do  nadm. Výšky 800 metrů. Půda je chudá s podílem jílu, vápence a s velkými balvany. Hospodářství má rozholu více jak 120 hektarů a patří jedné rodině již po 4 generace. Po celou dobu byly pozemky již využívány pro pěstování vína. Průměrné stáří rév přesahuje 50 let. A více jak 20 let je pěstování vín zcela ekologické s využitím tradičního systému hnojení půdy. Hnojivo se vyrábí pouze z přírodního hnoje bez použití chemikálií. Proti chorobám a škůdcům jsou využívány pouze produkty ekologického zemědělství, které jsou přirozeně přírodní.

Během růstu a zrání hroznů na vinicích, které jsou pečlivě monitorovány, přichází sklizeň v optimálním momentu zrání, a to ručně výběrem zdravých a zralých hroznů a vyvarování se hroznů nezralých či ve špatné kvalitě. Hrozny se pak shromažďují ve speciálních krabicích na ovoce, aby se zabránilo jakémukoli pomačkání a poškození bobulí. Přeprava do sklepa je pak s pomocí chladícího kontejneru, kde se udržuje teplota 6°C. Před zahájením procesu výroby vína jsou hrozny znovu překontrolovány.

ZPRACOVÁNÍ

Toto víno pochází z výzkumného projektu, ve kterém vinařství používá novou metodu zpracování vína. Ve výrobním procesu nebyl využit žádný mechanický systém, jediné, co je použito je gravitace, aby nedošlo k poškození hroznů. Fermentace se prováděla v nerezových tancích při regulované teplotě 30°C. Po skončení fermentace probíhá prodloužená macerace dalších 15 dní. Po otevření tanků se vína přelijí do nových dubových amerických a francouzských sudů, kde pak víno zraje po dobu 6 měsíců. Během procesu zrání jsou sudy dvakrát otočeny a lehce odfiltrovány předtím, než se víno začne lahvovat do lahví. Rovněž je víno během tohoto období v kontaktu s kaly, a to až do dubna, přičemž se denně provádí metoda nazývaná Battonage/Batonáž, což je ruční promíchávání vína na kvasinkách, aby se usazené kvasinkové částice, uložené na dně nádoby, opětovně rozmíchávaly ve víně. Díky tomuto způsobu se vína v lahvi kladně vyvíjí, v chuti jsou zaoblená a elegantní. Navíc životnost vína je delší a hodí se pro archivaci.

 

SENZORIKA
Barva vína je krásná červená višňová. Vůně je výrazná a dobře propojující tóny černého ovoce a dubu. V chuti je víno velmi dobře vyváženo, s kulatými taniny a z pozadí vystupujícím pocitem po zralém ovoci se špetkou koření. Krásně strukturované.

DOPORUČENÍ K JÍDLU
Ideální doprovod k dušeným masům, pečeným červeným masům a slanějším sýrům.

Parametry
Alkohol13,5%
AlergenObsahuje oxid siřičitý
Alkoholické nápoje z tohoto obchodu si mohou objednat pouze osoby starší 18 let! Sphere
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.