- Úvod
- Vína dle druhu
- Angoris Schioppettino 0,75l
Angoris Schioppettino 0,75l
- Akce

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Komentáře 0
- Angoris Schioppettino 0,75lSkladem 5 ks200 Kč165 Kč bez DPH
Původní odrůda, která dostala jméno, protože v ústech slabě perlí (“Schioppetta”) doprovází jemná pikantnost. V minulých časech se nazývala Ribolla Nera: kyselost vína jej spojuje s vínem Ribolla Gialla.
Odrůda: Schiopettino 100%
Umístnění vinice: Stabili della Rocca
Velikost vinice: 2 ha
Nadmořská víška 80
Expozice: E – O
Zavlažovací metoda: Guyot
Průměrný vek rév: 1992
Hustota rév: 5.000 hlav/ha
Výbor na hektar: 70 quintal/ha Alkohol 13,50 %
Celková kyselinka: 5,5 g/L
Profil půdy: Ponca (Eocene marl) jílovitá s podílem slínu a písku
Doba sklizně: začátek října
Výroba: 8.000 lahví
Vinifikace: Po prefermentační maceraci za studena probíhá fermentace moštu se slupkami při kontrolované teplotě po dobu 12 dnů. Malolaktická fermentace. Poté víno zraje 6 měsíců v dřevěných sudech, 6 měsíců v nerezových tancích a 4 měsíce v lahvi.
Barva: Rubínově červená s purpurovými odlesky.
Vůně: S tóny bobulovin jako ostružiny, maliny, borůvky. Výrazná, s lehkým nádechem koření.
Chuť: Suchá, středně tělnatá, výrazná ale s jemnými taniny, elegantní s pěknou kyselinkou, kořenitá.
Doporučení při servírování: Tagliatelle s ragú, pernaté, pečenému vepřovému masu, a k tempuře.
Teplota podávání: 18-20°C