- Úvod
- Vína dle druhu
- Angoris Ribolla Gialla 0,75l
Angoris Ribolla Gialla 0,75l
- Akce

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Komentáře 0
- Angoris Ribolla Gialla 0,75lSkladem 4 ks200 Kč165 Kč bez DPH
Jedno z nejstarších vín ve Friuli (starověcí Římané jej znali pod jménem “evola”). Víno vyráběné pouze v této kopcovité krajině, protože místní mikroklima a půda zabraňuje případnému poškození kvality rév.
Odrůda: Ribolla Gialla 100%
Umístění vinice: Stabili della Rocca
Velikost vinice: 4 ha
Nadmořská výška: 90
Expozice: E – O
Zavlažovací metoda: Guyot
Průměrný věk rév: 2001
Hustota rév: 4.000 hlav/ha
Výnos na hektar: 80 quintal/ha
Alkohol: 13,00 %
Celková kyselinka: 6,5 g/L
Profil půdy: Ponca (Eocene marl) jílovitá s podílem slínu a písku
Doba sklizně: na konci září
Výroba: 34.000 lahví
Vinifikace: Po maceraci za studena probíhá fermentace při kontrolované teplotě po dobu 10 dní. Potom se víno nechá 8 měsíců odpočívat v nerezových tancích, a poté zraje měsíc v lahvi.
Barva: Světlá slámově žlutá se zelenými odlesky
Vůně: Pěkná a květinová s tóny broskví, meruněk, citron, bylinek a minerálů.
Chuť: Měkká, elegantin, vyvážená, krémová, ovocná se silnou kyselinkou a mineralitou.
Doporučení při servírování: Sušené šunky jakko Prosciutto Crudo, syrové ryby, vegetariánské pokrmy, polévky, těstoviny s rybami.
Teplota podávání: 10-12°C